Inbraakvertragende veiligheidsfolie
16 april 2019 

Inbraakvertragende veiligheidsfolie

Inbraakwerende folie kopen?

Een van de ergste dingen die kunnen gebeuren is dat je thuis komt en er is ingebroken. Ervaring leert dat een inbraak diepe sporen trekt.

Dat je waardevolle dingen weg zijn is al erg vervelend, maar nog vervelender is die broche van oma of die ketting van moeder. Die tekening van je dochter die beschadigd is. Allemaal zaken die niet direct geldwaarde hebben maar vooral emotionele waarde.

En daar komt nog bij: er iemand in je huis geweest. Gevolg is dat je je vaak niet meer veilig voelt in je eigen huis. Iets waar je slapeloze nachten van kunt krijgen. Een heel naar gevoel.

In mijn voorbeeld kom je ’s avonds thuis. Moet je nagaan hoe het is als je wel thuis bent en boven ligt te slapen.

Kortom allemaal redenen om jezelf en je spullen goed te beschermen.

Veiligheidsfolie kan aan die bescherming een grote bijdrage leveren

Veiligheidsfolie is dik, stevig en glashelder.

Een goede inbraakvertragende veiligheidsfolie is minimaal 8  Mil (200 micron of 0,02 mm) dik. De dikste veiligheidsfolie is 14 Mil (350 Micron, 0,035 mm) dik .

De folie is volledig glashelder. Je ziet er vrijwel niets van.

Veiligheidsfolie wordt op het raam gelijmd. De folie moet een geheel vormen met het glas dan kan de folie goed zijn werk doen.

Wat gebeurt er als een inbreker via een ruit probeert in te breken en er zit veiligheidsfolie op?

Meestal gooit de inbreker een ruit stuk in de hoop dat hij zo naar binnen kan stappen of klimmen. In dit geval zal de ruit breken maar de steen gaat er niet door. Na een paar keer gooien zal er een gat in de folie komen en zal de inbreker met zijn handen het gat groter moeten maken. Dat allemaal kost erg veel tijd en geeft vooral ook veel lawaai.

Mooi voorbeeld

Wij hebben ooit de etalage van een muziekwinkel van 8 Mil inbraakvertragende raamfolie voorzien. De eigenaar was het zat dat de etalageruit regelmatig werd ingegooid. Eén baksteen en de volledige etalageruit lag op de grond. Overal glas. De etalage was een groot gapend gat geworden. De inbrekers liepen naar achteren en namen daar alle mooie Fender en Gibson gitaren mee.

Nadat we folie hebben geplaatst is er nog één inbraak geweest. Probleem was dat door de folie de inbrekers niet meer zo maar ‘door konden lopen’ doordat ook het alarm natuurlijk hele veel kabaal maakte, hadden ze erg weinig tijd en konden ze alleen de gitaren uit de etalage stelen. Resultaat veel minder schade omdat ze alleen goedkopere gitaren uit de hadden meegenomen en veel minder glasschade.

EN geen inbraken meer want ergens anders was het eenvoudiger om in te breken.

Je kunt met veiligheidsfolie geen inbraak voorkomen maar het ze wel erg lastig maken. Folie is ook geen inbraakwering maar inbraakvertraging.

Je kunt op een zeer snelle relatief goedkope manier effectief beveiligen. Zonder hak- en breekwerk, zonder enige overlast.

Natuurlijk heeft het zijn beperking, maar ondanks dat is het toch zeer effectief.

Folie wordt net zo getest als inbraakwerend glas – NEN 3569 test – en krijgt ook dezelfde classificatie. De 14 Mil folie heeft het NEN 3569 P2A certificaat. Dit is de zwaarste certificering die je met inbraakvertragend veiligheidsfolie op normaal glas kunt krijgen.

Hoe wordt inbraakvertragend veiligheidsfolie aangebracht?

We maken de ruit heel erg goed schoon. Niet alleen het grove vuil aan de oppervlakte maar ook dieper in het glas proberen we te reinigen. Al het vet en ander vuil wordt verwijderd.

We brengen de folie met behulp van water en een speciale zeep aan op het glas.

Met een extra zware wisser kunnen we heel veel kracht op de folie en het raam uitoefenenen, waardoor de folie snel goed vast gaat zitten. Hoe meer water we onder de folie vandaan krijgen hoe vaster de folie gaat zitten. Dit is een zwaar werkje.

Het is heel erg belangrijk dat de folie één geheel met de ruit vormt. Zo kan de folie goed zijn werk doen en je spullen beschermen.

Mocht nog meer willen weten over inbraakvertragend raamfolie klik dan op deze link. Heb je vragen of wil je een offerte, vul het contact formulier in.

Groeten

Mark

Over de schrijver
Reactie plaatsen