arrow_drop_up arrow_drop_down
16 april 2019 

Inbraakvertragende veiligheidsfolie

Inbraakwerende folie kopen?

Een van de ergste dingen die kunnen gebeuren is dat je thuis komt en er is ingebroken. Ervaring leert dat een inbraak diepe sporen trekt.

Dat je waardevolle dingen weg zijn is al erg vervelend maar nog vervelender is die broche van Oma of die ketting van moeder. Die tekening van je dochter die beschadigd is. Allemaal zaken die niet direct geldwaarde hebben maar vooral emtionele waarde.

En daar komt nog bij :  er iemand in je huid geweest. Gevolg is dat je je vaak niet meer veilig voelt in je eigen huis. Iets waar je slapeloze nachten van kunt krijgen. Een heel naar gevoel.

In mijn voorbeeld kom je ’s avonds thuis. Moet je nagaan hoe het is als je thuis bent en boven ligt te slapen.

Kortom allemaal redenen om jezelf en je spullen goed te beschermen.

Veiligheidsfolie kan aan die bescherming een grote bijdrage leveren

 

Veiligheidsfolie is dik, stevig en glashelder.

Een goede inbraakvertragende veiligheidsfolie is minimaal 8  Mil – 200 micron of 0,02 mm – dik  De dikste veiligheidsfolie is 14 Mil – 350 Micron, 0,035 mm – dik .

De folie is volledig glashelder. Je ziet er vrijwel niets van.

En wordt op het raam gelijmd. De folie moet een geheel vormen met het glas dan kan de folie goed zijn werk doen

 

Wat gebeurd er als een inbreker via een ruit probeert in te breken en er zit veiligheidsfolie op?

Meestal gooit de inbreker een ruit stuk in de hoop dat hij zo naar binnen kan stappen/klimmen. In dit geval zal de ruit breken maar de steen gaat er niet door. na een paar keer gooien zal er een gat in de folie komen en zal de inbreker met zijn handen het gat groter moeten maken. Dat allemaal kost erg veel tijd en vooral ook veel lawaai.

Mooi voorbeeld. :

Wij hebben ooit de etalage van een muziek winkel van 8 mil inbraakvertragend raamfolie voorzien. De eigenaar was het zat dat regelmatig de etalage ruit werd ingeooid. 1 baksteen en de volledige etalage ruit lag op de grond. Overal glas. De etalage was een groot gapend gat geworden. De inbrekers liepen naar achteren en namen dara alle mooi Fender en Gibson gitaren mee.

Nadat we folie hebben geplaatst is er nog 1 inbraak geweest. Probleem was dat door de folie de inbrekers niet meer zo maar “door konden lopen” doordat ook het alarm natuurlijk hele veel kabaal maakte hadden ze erg weinig tijd en konden ze alleen de gitaren uit de etalage stelen. Resultaat veel minder schade omdat ze alleen goedkopere etalage gitaren hadden mee genomen en veel minder glasschade.

EN geen inbraken meer want ergens anders was het eenvoudiger om in te breken.

Je kunt met veiligheidsfolie geen inbraak voorkomen maar het ze wel erg lastig maken. Folie is ook geen inbraakwering maar inbraakvertraging

Je kunt op een zeer snelle relatief goedkope manier effectief beveiligen. Zonder hak en breek werk zonder enige overlast.

Natuurlijk heeft het zijn bepreking maar ondanks datis het toch zeer effectief

Folie wordt net zo getest als inbraakwerend glas – NEN 3569 test – en krijgt ook dezelfde classificatie. De 14 Mil folie heeft het NEN 3569 P2A certificaat. Dit is de zwaarste certificering die je met inbraakvertragend veiligheidsfolie op normaal glas kunt krijgen.

Hoe wordt inbraakvertragend veiligheidfolie aangebracht?

We maken de ruit heel erg goed schoon. Niet alleen het grove vuil aan de oppervlakte maar ook dieper in het glas proberen we te reinigen. Al het vet en ern ander vuil wordt verwijderd.

We brengen de folie met behulp van water en een speciale zeep aan op het glas

Met een extra zware wisser kunne we heel veel kracht op de folie en raam uitoefenenen waardoor de folie snel goed vast gaat zitten. Hoe meer water we onder de folie vandaan krijgen hoe vaster de folie gaat zitten. dit is een zwaar werkje.

Het is heel erg belangrijk dat de folie 1 geheel met de ruit vormt. Door 1 geheel te vormen kan de folie goed zijn werk doen en je spullen beschermen

Mocht nog meer willen weten over inbraakvertragend raamfolie klik dan op deze link of als je vragen hebt of een offerte wil vul het contact formulier in.

 

Groeten

Mark

Over de schrijver
Reactie plaatsen

Onze cookies zijn anoniem