arrow_drop_up arrow_drop_down

Isolerende raamfolie

Voor meer comfort in de zomer

Hoge energie kosten doordat er veel warmte verloren raakt?

Een veel voorkomend probleem is, dat mensen ervaren dat hun huis of pand minder tot geen warmte vasthoudt. In de zomer is dit probleem minder aan de orde, maar voornamelijk in de winter kan dit voor veel problemen en irritaties wekken. Doordat je huis of pand minder goed zijn warmte behoudt, resulteert dat in hogere stookkosten omdat je meer warmte moet genereren en deze snel verloren raakt. Dit is natuurlijk zeer onwenselijk maar gelukkig wel simpel en goed op te lossen.

Voordelen van onze Isolerende folie

 • Besparing van 41% op enkel glas
 • Besparing van 29% op dubbelglas
 • Houdt in de zomer 55% van de zonnewarmte tegen
 • Geen verkleuring van je spullen meer
 •  Je ziet buiten niets van
 • Ook van binnenuit zie je er vrijwel niets van 

Isolerende folie zorgt voor lagere energiekosten

Isolerende raamfolie is bedoelt om de warmte in de winter binnen te houden. Net zoals dubbelglas dat doet. Van enkel glas maak je als het ware dubbel glas, En dubbel glas krik je bijna op tot HR-glas. Zo houd je de warmte beter in huis en verbruik je minder gas. De folie wordt aan de binnenkant op het glas geplakt.  Om de isolerende waarde van dubbelglas en glasfolie aan te geven gebruiken we  g-waarde. Hoe lager het getal hoe meer warmte er binnen gehouden wordt.

 • Enkelglas heeft 5.88
 • Eenvoudig dubbelglas heeft ca 2.9

Hele goede isolerende raamfolie zoals onze Solar Gard® Ecolux 70 heeft op enkelglas heeft 3,4 Dus onze isolerende raamfolie Solar Gard® Ecolux 70 geeft op enkel glas geeft best een intressante verbetering van 41%. Ook op eenvoudige dubbelglas is de verbetering nog wel intressant. Ongeveer 29%

Ook houdt de folie is de zomer 55% van de zonnewarmte buiten. Hierdoor zal het in de zomer aanzienlijk minder warm worden binnen Ander erg groot voordeel is dat isolerende glasfolie zorgt dat je meubels, tapijt en gordijnen niet meer verkleuren. Dat betekend dat alles er mooier uit blijft zien. Niet meer van lelijke verkleurde plekken In de winter kan de verwarming een tandje lager en de in de zomer heb je minder last van de zonnewarmte

De Voordelen van Solar Gard® Ecolux 70

Eenvoudige te plaatsen

De folie wordt zonder overlast direct op het raam aangebracht en doet direct zijn werking.

Je hoeft zelf niets te doen behalve te zorgen dat er ruimte voor de ramen is zodat we erbij kunnen komen


Overal toepasbaar

Hoewel monumentale panden en oudere bouwen bij uitstek geschikt zijn is elke woning of kantoor waar enkel glas zit of oud dubbelglas intressant

Alleen op HR+ of HR++ glas is het resultaat te weinig 

Goedkoper dan dubbelglas

Doordat de installatie kosten vele malen lager zijn - geen hak- en breekwerk - en geen schilderwerk achteraf zijn de totale kosten veel lagerZeer tevreden met eindresultaat

De communicatie vooraf was duidelijk.
Patty , Uithoorn

Vakman en prima contact

Via mail contact gelegd, en een afspraak gemaakt voor het plaatsen van raamfolie. Goed advies gekregen. Zeer netjes en vakkundig geplaatste folie. Ik merk nu al warmteverschil in huis, de eerste hitte is buiten gebleven.
Lieshout , Utrecht
Aardige mensen met een goed verhaal
Via internet is een hoop info te vinden maar Mark gaf mij toch het gevoel dat hij wist waar hij t over had. Dat was de belangrijkste reden om met deze partij in zee te gaan. Het aanbrengen van de folie op onze etalageruit verliep soepel en zover zijn we er tevreden over.
Tjerk , Rotterdam

Geïnteresseerd?

Vraag direct een gratis offerte aan

Isolerende raamfolie : alternatief voor monumentenglas ?

Onze Ecolux 70 isolerende raamfolie is een goed alternatief voor duur monumentenglas in monumentale panden. 

Voor het instandhouden van monumentale panden die geen woonhuis zijn (bijvoorbeeld een kerk of een molen), is er subsidie mogelijk. Als eigenaar van een monumentaal woonhuis kun je een lening met lagere rente krijgen. Zie www.monumenten.nl.

Wij bieden 3 mogelijkheden voor Isolerende raamfolie

Solar Gard Ecolux 70

 • Hoogste isolatie - 41% dus meeste besparing
 • Spiegelt niet - dus niet zichtbaar
 • Houdt nauwelijks licht tegen
 • Houdt in de zomer 52% van de zonnewarmte tegen

Silver AG 25 Low E

 • Isoleert 30%
 • Spiegelt flink
 • Maakt donkerder - erg prettig voor computer werk
 • Houdt in de zomer 77% van de zonnewarmte tegen

Silver AG 20 Low E

 • Isoleert 30%
 • Spiegelt licht
 • Houdt een beetje licht tegen
 • Houdt in de zomer 50% van de zonnewarmte tegen

Hoe duurzaam is onze isolerende raamfolie 

  Dus kan isolerende raamfolie je energie besparen?

  JA ZEKER. Op 3 manieren

  1) Door het energie verbruik in de winter flink te verminderen met wel ruim 40% op enkel glas en met wel bijna 30% op eenvoudig dubbelglas. Hierdoor hou je de warmte in de winter binnen en hoeft de verwarming minder hard te werken

  2) Door in de zomer de warmte buiten te houden. Dat heeft uiteraard alleen zin als je een koelsysteem hebt hebt.

  NB een koelysteem is een systeem om de warme lucht terug te koelen naar een normaal niveau. Airco, top koeling, grond koeling etc. Alle systemen die je gebruikt om de binnengekomen warmte naar normaal niveau terug te koelen kosten veel energie.

  Is isolerende raamfolie daarmee erg duurzaam? - JA ZEKER

  Door het lagere energie verbruik in zowel de zomer als in de winter stoot je veel minder CO2 uit

Klanten die je voor gingen

Wij adviseren u graag in de juiste keuze zonwerende raamfolie

This area can be filled with loads of content. Make sure you don't use too much text, keep it clean and simple! Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

Veel gestelde vragen

FAQ Zonwerende glasfolie

Als je zonwerende folie aan de binnenkant aanbrengt barst de ruit dan? (= thermische breuk)

Als je weet wat je doet is die kans erg klein. Wij zijn Premium Dealer van Saint Gobain – de grootste glas- en folieproducent ter wereld – en hebben dus alle kennis van glas tot onze beschikking. voor de volledig uitleg verwijs ik naar deze speciale pagina

Hoeveel warmte scheelt het als ik warmtewerende folie aanbreng?

Enkele graden, dat is de vuistregel. Een precies antwoord is lastig.
Warmtewerende folie zorgt in elk geval voor een daling van de gevoelstemperatuur. Als de binnentemperatuur daalt en je de warmte dus minder voelt, is dat is vaak al een grote winst.
Warmtewering is afhankelijk van een aantal factoren:
Van het soort folie dat wordt toegepast.
Van het glasoppervlak ten opzichte van de ruimte. Veel glas en een kleine ruimte is heel anders dan een grote ruimte met weinig glas.
Van de hoeveelheid licht dat de ruimte binnenkomt. Ligt de ruimte op het Zuiden of het Westen, dat maakt zeker een verschil.
Van de mate van isolatie van de ruimte (de zolder, het kantoor etc).
Voor meer informatie over zonwerende folie, lees meer >

Zijn er zonwerende folies die altijd aan 1 kant spiegelen ?

ee helaas. De spiegeling is altijd afhankelijk van het licht. De folie spiegelt aan de klant van het meeste licht naar het minste licht. Dus overdag aan de buitenkant bij het daglicht en ‘s avonds  als er binnen licht brandt aan de binnenkant.
Dit is met ALLE soorten van anti-inkijk waarbij je naar buiten wil kijken. Spiegelfolie, folie met gaatjes, lamellen met gaatjes, vitrage ect. Bij allemaal draait de inkijk ’s avonds om.

Bij de politieseries is de verhoorkamer ook altijd fel verlicht en de andere ruimte is donker.

Kun je zonwerende folie op een gedeelte van het raam aambrengen?

Nee helaas. Zonwerendefolies moet je altijd op het gehele raam aanbrengen. Doe je dat niet dan is de kans een breuk erg groot
Matte folies - laten veel licht door maar zijn ALTIJD van beide kanten ondoorzichtig - kun je wel een deel van het raam aanbrengen

Onze cookies zijn anoniem