arrow_drop_up arrow_drop_down
UV-werende raamfolie

UV-werende raamfolie

De beste manier om verkleuring te voorkomen

Voorkom verkleuring raamfolie

Last van verkleuring van uw interieur?

Om de enorme negatieve werking van specifiek UV-stralen - maar ook warmte stralen - op je tapijt, gordijnen, meubels en andere spullen tegen te gaan is een goede raamfolie nodig.

Wij bieden een heldere, vrijwel kleurloze, warmtewerende raamfolie (Sentinel Plus SX 80 OSW) die aan de buitenzijde wordt aangebracht. 

Door het hoge UV-filter en de sterke warmtewering (tot 55% van de zonnewarmte) wordt verkleuring zeer effectief tegengegaan. 

De folie is door zijn uiterlijk en kwaliteiten zeer geschikt voor woonhuizen en kantoren waarvan het uiterlijk niet mag veranderen. Deze folie wordt veel toegepast in etalages, showrooms, op ramen aan een zonneterras en op het glas van de serre.

UV-Werende raamfolie

UV-werende raamfolie is de oplossing!

  UV-stralen spelen een belangrijke rol in het verkleuren.

  Bij het verkleuren van je spullen wordt vaak alleen gedacht aan ultraviolet (uv) licht.

  Het is belangrijk te begrijpen dat uv-straling slechts 40% van het probleem omvat. De UV stralen zijn voor 40% schuldig aan het verkleuren van je spullen.

  De andere invloeden die nog verkleuring veroorzaken zijn zichtbaar licht (25%) en zonnewarmte (25%). Op de overige 10% hebben we geen directe invloed. Dit is product gerelateerd en heeft met de kleur en kwaliteit van het gebruikte materialen te maken

  Ook voor uwe huid is het beter deze te beschermen te veel UV-stralen. UV kan vroegtijdige veroudering en melanomen kan veroorzaken.

De voordelen van UV-werende raamfolie:

Bescherm meubels

Beschermt meubels en vloerbedekking

tegen verkleuring
UV en warmtewerend

Vaak UV- EN warmtewerend

Alle mijn folies houden  UV  en zonnewarmte tegen waardoor je spullen niet meer verkleuren
Kleurloos kwaliteit

Kleurloos kwaliteit

Behoudt goede doorkijk door heldere, vrijwel kleurloze kwaliteit
Raamfolie voor etalages en showrooms

Voor etalages en showrooms

kan ook een speciale UV-protectiefolie gebruikt worden. Deze is geheel kleurloos en beschikt over hoog UV-filter.

Goede communicatie en uitleg
Veel vragen gesteld en elke keer een uitgebreid antwoord gekregen. Afspraken zijn nagekomen. Kan nog niks zeggen over het effect, maar daar heb ik alle vertrouwen in.
recensies de kock raamfolie
Wilma , Emmeloord
Hele snelle en prettige service

Super behulpzaam team en hele snelle en professionele werkwijze.

Ervaringen de kock raamfolie
Mieke , Voorschoten
Prima levering, heel netjes gewerkt!

Via advertentie, website en mailtjes alles afgesproken en keurig geregeld.

review de kock raamfolie
Anke , Enschede

Geïnteresseerd?

Vraag direct een gratis offerte aan

Voorkom verkleuring van meubels

Met welke folie kun je het beste de verkleuring voorkomen?

Wat er veel gebeurt is dat er een standaard veiligheidsfolie, vaak 2 Mil of 4 Mil, wordt  aangeboden met de toevoeging UV. Bijna alle polyesterfolies zijn standaard voorzien van een UV-filter van 300 tot 370 Nm. (Nm is Nanometer, eenheid voor golflengtes zoals licht) 

Dit UV-filter is voldoende om ervoor te zorgen dat de polyesterfolie niet afgebroken wordt door de zon. Het is echter nauwelijks voldoende om verkleuring van uw goederen tegen te gaan. 

Het doet wel iets maar zeer beperkt. Ik zal een dergelijke folie, vanwege de zeer beperkte werking, niet snel adviseren. Ondanks de vaak veel lagere prijs.
Uv werende raamfolie kopen

Het gebied van het UV dat de verkleuring veroorzaakt bevindt zich tussen de 300 en 410 Nm. Vooral dat laatste deel tussen de 360 en 410 Nm heeft de meeste invloed. Probleem is echter dat na 370 Nm het zichtbare licht begint. Dus heb je een speciale UV folie nodig

De terling 70 UV-Protectie folie is zo'n folie. Hij is glashelder en bijna kleurloos en daardoor onzichtbaar. Er vindt nauwelijks verandering van het zicht naar binnen en naar buiten plaats. Dus ook uw etalage blijft volledig zichtbaar.  

Als warmte is ook een probleem is zouden LX-70 of SX 80 een hele goed alternatief kunnen zijn.

Voor een werkplaats of magazijn adfvsiseer ik in eerste isntantie altijd Silver 20 of Silver 35

Kortom per situatie moet bekeken worden wat de beste oplossing is.

Advies is hier absoluut belangrijk voor het best eresultaat

Zonneallergie voorkomen

Zonneallergie

Ondanks je zonneallergie toch met de gordijnen open kunnen zitten en normaal auto kunnen rijden? Met onze raamfolie kan dat.

Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor zon of licht. Dit noemen we licht of zonneallergie. Wij hebben niet de kennis en kunde hier op medisch gebied iets over te zeggen. Wel hebben we in de loop van de jaren voor veel mensen met zonneallergie van hun huis en auto een aangenamere plaats kunnen maken.

Niet meer de hele dag de gordijnen dicht houden en min of meer normaal auto kunnen rijden. Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een speciale vrijwel kleurloze folie – met name geschikt voor de auto – zodat je niet steeds volledig ingepakt in de auto hoeft te zitten. 

We hebben een lichte warmtewerende folie – die houdt een deel van het licht, vrijwel al het UV tegen – waardoor de woning veel leefbaarder wordt. Op sommige plaatsen – bijvoorbeeld de slaapkamer – kan zelfs een zware zonwerende folie nog wat extra comfort bieden.

Stralingen tegenhouden met folie

Ultraviolette straling (UV-straling) wordt ingedeeld in drie verschillende categorieën: UV-A, UV-B en UV-C.

 • UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde niet.
 • UV-B – tussen de 280-315Nm – wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden maar dringt toch door tot het aardoppervlak. UV-B straling is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding en huidkanker.
 • UV-A – tussen de 315-400Nm – dringt door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijke UV-type. Toch kan ook UV-A straling in hoge dosis leiden tot huidverbranding en huidkanker.

Onze raamfolie heeft standaard een UV filter tussen de 300 – 380 Nm dus het grootste deel van de gevaarlijke UV-A en UV-B wordt tegengehouden. Deze zijn ook het gevaarlijkst als je zonneallergie hebt. 

Hierdoor werkt raamfolie zo goed als bescherming tegen zonneallergie.

De kleurloze raamfolie – Sterling 70 UV-Protectie folie – i sdara zeer geschikt voor

Daarom is deze folie zo prettig in de auto. In de auto wordt je vaak extra lang bloot gesteld aan UV licht.

De beste oplossing tegen verkleuring

Sterling raamfolie

Sterling 70 UV-Protectie folie

Onze Sterling 70 UV-Protectie folie heeft een erg goed UV filter tussen de 300 en 410Nm. Vrijwel kleurloos. zicht op de etalage bijft maximaal. houdt nauwelijks warmet tegen. Ideaal voor een etalage die vaak gewisseld wordt.

LX-70 raamfolie

LX-70

LX-70 is een hele lichte niet spiegelende groenige binnenfolie die 98% van het UV licht tegen houdt en 55% van de zonnewarmte.

Ideaal voor een etalage die weinig wisselt

Sentinel SX 80

Sentinel SX 80

Sentinel SX 80 is een hele lichte niet spiegelnde blauwige buitenfolie die 98% van het UV licht en 55% van de zonnewarmte tegen houdt

Ideaal voor een etalage met dubbelglas die weinig wisselt

Sentinel SX 50

Sentinel SX 50

Voor een winkel met etenswaren in de etalge zijn Sentinel SX 80 en LX 70 vaak niet voldoende. Laten te vele licht door. Dan is Sentinel SX 50 een veel betere oplossing. Ondanks dat deze heel licht spiegelt.

Silver 35 raamfolie

Silver 35 en Sentinel Silver 20

Voor een showroom waar niet naar binnen gekeken hoeft te worden of een magazijn of slaapkamer of kastenkamer en dergelijke zijn de Silver 35 en Sentinel Silver 20 een veel betere oplossing. Houden veel meer warmte en licht tegen.

duurzame raamfolie

Hoe duurzaam is warmtewerende glasfolie

 • Energie besparen

Door in de zomer de warmte buiten te houden hoeft het koelsysteem veel minder hard te werken.  NB een koelsysteem is een systeem om de warme lucht terug te koelen naar een normaal niveau. Airco, top koeling, grond koeling etc. Alle systemen die je gebruikt om de binnengekomen warmte naar normaal niveau terug te koelen kosten veel energie.

De vuistregel is dat je zonwerend raamfolie vaak al binnen 5 jaar terug kunt verdienen door de lagere energie kosten. Gevolg : veel lagere electricitiets kosten – dus goedkoper - en veel minder CO2 uitstoot 

Bijkomend voordeel is dat de omstandigheden binnen enorm verbeteren als het koelsysteem niet op topcapaciteit werkt.

 • Milieuvriendelijk
De zonwerende raamfolie van Solar Gard Saint Gobain heeft het Carbon Negativ certificaat.     

Dit betekent over de hele levensloop berekend is dat de raamfolie meer CO2 verbruikt dan uitstoot. 

Onder levensloop van een product verstaan we alles - productie, transport, verpakking, montage, afval etc. Echt alles. Vraag naar het certificaat

Klanten die je voor gingen

De Kock Raamfolie Advies

Wij adviseren u graag in de juiste keuze zonwerende raamfolie

Het glas in Nederland en België is vaak technisch ingewikkeld. Je kunt niet op al het al glas zo maar elke folie aanbrengen. Daarnaast kan het glas de uiteindelijk rsultaten van het positief maar ook negatief beïnvloeden.


Daarom is  een goed advies vaak erg belangrijk.

Ik probeer dat zo eerlijk en goed mogelijk te doen.


Veel gestelde vragen raamfolie

Veel gestelde vragen

                                   

FAQ UV werend

Zijn het alleen de UV stralen die voor verkleuring zorgen?

Nee helaas was het maar zo eenvoudig. Ook het zichtbare licht zorgt voor probemen. Zichtbaar licht zorgt voor warmte en daardoor breken stoffen en kleuren af. UV en zichtbaar licht zijn ieder voor ongevere 50% boosdoener. De andere factoren hebben we weinig invloed op

Zie je UV werende folie altijd zitten?

Dat hoeft niet. Het hangt er vanaf wat de situatie is. Als het een etalge is waar de folie nodig is dan mag deze zelfs niet zichtbara zijn. En voor een woonkame is dat vaak minder relevant. Voor een kastenkamer maakt dat vaak niets uit.

Spiegelt UV werende folie altijd?

Dat hoeft zeer zeer zeker niet. Er zijn bijna onzichtbare folies die een hele goede bescherming bieden.

Hoe lang blijven spullen in een etagle mooi?

Dat hnagt er ook vanaf hoe lang je ze erin laat. In een etalge kun je alleen de UV stralen met foleietegen houden. Als je iets aan het zichtbare licht doet krijg je een kleur - er zijn ook geen kleurloze zonnebrilen - en wordt het zicht op je etalage minder en dat wil je niet.
vuist regel sui dat jhe spullen 3 -4 weken moet kunnen laten liggen en dat ze dan nog verkoopbaar zijn.
Lees ook de andere vraag hieromnder : Garanderen jullie dat de spullen absoluut niet verkleuren?

Garanderen jullie dat de spullen absoluut niet verkleuren?

Helaas er zijn naast UV stralen en zichtbaar licht nog een aantal factoren die invloed hebben op de verkleuring en afbraak van je spullen. En daar hebben we geen invloed op. Zoals het materiaal - het ene materiaal is gevoeloger dan het andere. de verf. De ene verf en sterker dan de andere. soort verlichting etc.

                               

Onze cookies zijn anoniem