Voorkom verkleuring raamfolie

Om de enorme negatieve werking van UV-stralen – maar ook warmtestralen – op je tapijt, gordijnen, meubels en andere spullen tegen te gaan is een goede raamfolie nodig.

Wij bieden een heldere, vrijwel kleurloze, warmtewerende raamfolie (Sentinel Plus SX 80 OSW) die aan de buitenzijde wordt aangebracht.

Door het hoge UV-filter en de sterke warmtewering (tot 55% van de zonnewarmte) wordt verkleuring zeer effectief tegengegaan.

De folie is door zijn uiterlijk en kwaliteiten zeer geschikt voor woonhuizen en kantoren waarvan het uiterlijk niet mag veranderen. Deze folie wordt veel toegepast in etalages, showrooms, op ramen aan een zonneterras en op het glas van de serre.

UV-werende raamfolie is de oplossing!

UV-stralen spelen een belangrijke rol in het verkleuren.
Bij het verkleuren van je spullen wordt vaak alleen gedacht aan ultraviolet (uv) licht.

Het is belangrijk te begrijpen dat uv-straling slechts 40% van het probleem omvat. De UV-stralen zijn voor 40% schuldig aan het verkleuren van je spullen.

De andere invloeden die nog verkleuring veroorzaken zijn zichtbaar licht (25%) en zonnewarmte (25%). Op de overige 10% hebben we geen directe invloed. Dit is productgerelateerd en heeft met de kleur en kwaliteit van het gebruikte materialen te maken.

Ook voor uw huid is het beter deze te beschermen te veel UV-stralen. UV kan vroegtijdige veroudering en melanomen veroorzaken.

UV-Werende raamfolie

De voordelen van UV-werende raamfolie

Raamfolie Garantie

Voorkomt verkleuring.

Raamfolie Garantie

Vaak UV- EN warmtewerend

Al onze folies houden  UV-straling en zonnewarmte tegen waardoor je spullen niet meer verkleuren.

Raamfolie Garantie

Behoudt goede doorkijk door heldere, vrijwel kleurloze kwaliteit.

Raamfolie Garantie

In deze situaties kan ook een speciale UV-protectiefolie gebruikt worden. Deze is geheel kleurloos en beschikt over hoog UV-filter.

Goede communicatie en uitleg

Veel vragen gesteld en elke keer een uitgebreid antwoord gekregen. Afspraken zijn nagekomen. Kan nog niks zeggen over het effect, maar daar heb ik alle vertrouwen in.

Wilma , Emmeloord
Hele snelle en prettige service

Super behulpzaam team en hele snelle en professionele werkwijze.

Mieke , Voorschoten
Prima levering, heel netjes gewerkt!

Via advertentie, website en mailtjes alles afgesproken en keurig geregeld.

Anke , Enschede

Geïnteresseerd?
Vraag direct een gratis offerte aan!

Voorkom verkleuring van meubels

Met welke folie kun je het beste verkleuring voorkomen?

Wat er veel gebeurt, is dat er een standaard veiligheidsfolie (vaak 2 Mil of 4 Mil) wordt aangeboden met de toevoeging UV. Bijna alle polyesterfolies zijn standaard voorzien van een UV-filter van 300 tot 370 Nm. (Nm is Nanometer, eenheid voor golflengtes zoals licht).

Dit UV-filter is voldoende om ervoor te zorgen dat de polyesterfolie niet afgebroken wordt door de zon. Het is echter nauwelijks voldoende om verkleuring van uw goederen tegen te gaan.

Het doet wel iets maar zeer beperkt. Ik zal een dergelijke folie, vanwege de zeer beperkte werking, niet snel adviseren. Ondanks de vaak veel lagere prijs.

Het gebied van het UV dat de verkleuring veroorzaakt, bevindt zich tussen de 300 en 410 Nm. Vooral dat laatste deel tussen de 360 en 410 Nm heeft de meeste invloed. Probleem is echter dat na 370 Nm het zichtbare licht begint. Dus heb je een speciale UV-folie nodig.

De Sterling 70 UV-Protectiefolie is zo’n folie. Hij is glashelder en bijna kleurloos en daardoor onzichtbaar. Er vindt nauwelijks verandering van het zicht naar binnen en naar buiten plaats. Dus ook uw etalage blijft volledig zichtbaar.

Als warmte is ook een probleem is, kunnen LX-70 of SX 80 een heel goed alternatief zijn.

Voor een werkplaats of magazijn adviseer ik in eerste instantie altijd Silver 20 of Silver 35.

Kortom per situatie moet bekeken worden wat de beste oplossing is.

Advies is absoluut belangrijk voor het beste resultaat!

Dusted Glass raamfolie
Zonneallergie voorkomen

Zonneallergie

Ondanks je zonneallergie toch met de gordijnen open kunnen zitten en normaal auto kunnen rijden? Met onze raamfolie kan dat.

Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor zon of licht. Dit noemen we licht- of zonneallergie. Wij hebben niet de kennis en kunde hier op medisch gebied iets over te zeggen. Wel hebben we in de loop van de jaren voor veel mensen met zonneallergie van hun huis en auto een aangenamere plaats kunnen maken.

Zij hoeven niet meer de hele dag de gordijnen dicht te houden en kunnen min of meer normaal autorijden. Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een speciale vrijwel kleurloze folie – met name geschikt voor de auto – zodat je niet steeds volledig ingepakt in de auto hoeft te zitten.

We hebben een lichte warmtewerende folie – die houdt een deel van het licht en vrijwel al het UV tegen – waardoor de woning veel leefbaarder wordt. Op sommige plaatsen – bijvoorbeeld de slaapkamer – kan zelfs een zware zonwerende folie nog wat extra comfort bieden.

Ultraviolette straling (UV-straling) wordt ingedeeld in drie verschillende categorieën: UV-A, UV-B en UV-C.

  • UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde niet.
  • UV-B (tussen de 280 - 315Nm) wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden maar dringt toch door tot het aardoppervlak. UV-B straling is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding en huidkanker.
  • UV-A (tussen de 315 - 400Nm) dringt door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijke UV-type. Toch kan ook UV-A straling in hoge dosis leiden tot huidverbranding en huidkanker.

Onze raamfolie heeft standaard een UV-filter tussen de 300 – 380 Nm dus het grootste deel van de gevaarlijke UV-A en UV-B wordt tegengehouden. Deze zijn ook het gevaarlijkst als je zonneallergie hebt. 

Hierdoor werkt raamfolie zo goed als bescherming tegen zonneallergie.

De kleurloze raamfolie Sterling 70 UV-Protectiefolie is daar zeer geschikt voor.

Daarom is deze folie zo prettig in de auto. In de auto wordt je vaak extra lang bloot gesteld aan UV-licht.

Stralingen tegenhouden met folie

De beste oplossing tegen verkleuring

Zonwerende raamfolie voor buiten

Sterling 70 UV-Protectiefolie

Onze Sterling 70 UV-Protectiefolie heeft een erg goed UV-filter tussen de 300 en 410Nm. Het is vrijwel kleurloos, waardoor het zicht op de etalage maximaal blijft. Het houdt nauwelijks warmte tegen. Ideaal voor een etalage die vaak gewisseld wordt.

LX-70

LX-70 is een hele lichte niet-spiegelende groenige binnenfolie die 98% van het UV-licht tegenhoudt en 55% van de zonnewarmte.

Ideaal voor een etalage die weinig wisselt.

Zonwerende raamfolie voor binnen
Sentinel SX 80

Sentinel SX 80

Sentinel SX 80 is een hele lichte niet spiegelende blauwige buitenfolie die 98% van het UV-licht en 55% van de zonnewarmte tegenhoudt.

Ideaal voor een etalage met dubbelglas die weinig wisselt.

Sentinel SX 50

Voor een winkel met etenswaren in de etalage zijn Sentinel SX 80 en LX 70 vaak niet voldoende. Ze laten te veel licht door. Dan is Sentinel SX 50 een veel betere oplossing. Ondanks dat deze heel licht spiegelt.Voor een winkel met etenswaren in de etalage zijn Sentinel SX 80 en LX 70 vaak niet voldoende. Ze laten te veel licht door. Dan is Sentinel SX 50 een veel betere oplossing. Ondanks dat deze heel licht spiegelt.

Sentinel SX 50
Silver 35 raamfolie

Silver 35 en Sentinel Silver 20

Voor een showroom waar niet naar binnen gekeken hoeft te worden of een magazijn, slaapkamer of kastenkamer zijn de Silver 35 en Sentinel Silver 20 een veel betere oplossing. Ze houden veel meer warmte en licht tegen.

Hoe duurzaam is warmtewerende glasfolie

Energie besparen

Door in de zomer de warmte buiten te houden hoeft het koelsysteem veel minder hard te werken.  Een koelsysteem is een systeem om de warme lucht terug te koelen naar een normaal niveau. Airco, topkoeling, grondkoeling etc. Alle systemen die je gebruikt om de binnengekomen warmte naar normaal niveau terug te koelen, kosten veel energie.

De vuistregel is dat je zonwerende raamfolie vaak al binnen vijf jaar terug kunt verdienen door de lagere energiekosten. Gevolg: veel lagere electricitietskosten – dus goedkoper – en veel minder CO2-uitstoot.

Bijkomend voordeel is dat de omstandigheden binnen enorm verbeteren als het koelsysteem niet op topcapaciteit werkt.

Milieuvriendelijk

De zonwerende raamfolie van Solar Gard Saint Gobain heeft het Carbon Negativ certificaat.

Dit betekent dat de raamfolie over de hele levensloop berekend,  meer CO2 verbruikt dan uitstoot.

Onder levensloop van een product verstaan we alles: productie, transport, verpakking, montage, afval etc. Echt alles. Vraag naar het certificaat.

Klanten die je voor gingen

Wij adviseren u graag in de juiste keuze zonwerende raamfolie

Het glas in Nederland en België is vaak technisch ingewikkeld. Je kunt niet op al het al glas zo maar elke folie aanbrengen. Daarnaast kan het glas de uiteindelijke resultaten van de folie positief maar ook negatief beïnvloeden.

Daarom is een goed advies vaak erg belangrijk.

Ik probeer dat zo eerlijk en goed mogelijk te doen.

FAQ UV-werend

C
E
Zijn het alleen de UV-stralen die voor verkleuring zorgen?

Nee helaas, was het maar zo eenvoudig. Ook het zichtbare licht zorgt voor problemen. Zichtbaar licht zorgt voor warmte en daardoor breken stoffen en kleuren af. UV en zichtbaar licht zijn ieder voor ongeveer 50% boosdoener. De andere factoren hebben we weinig invloed op.

C
E
Zie je UV-werende folie altijd zitten?

Dat hoeft niet. Het hangt er vanaf wat de situatie is. Als het een etalage is waar de folie nodig is, dan mag deze zelfs niet zichtbaar zijn. En voor een woonkamer is dat vaak minder relevant. Voor een kastenkamer maakt dat vaak niets uit.

C
E
Spiegelt UV-werende folie altijd?

Dat hoeft zeer zeer zeker niet. Er zijn bijna onzichtbare folies die een hele goede bescherming bieden.

C
E
Hoe lang blijven spullen in een etalage mooi?

Dat hangt er ook vanaf hoe lang je ze erin laat. In een etalage kun je alleen de UV-stralen met folie tegenhouden. Als je iets aan het zichtbare licht doet krijg je een kleur - er zijn ook geen kleurloze zonnebrillen - en wordt het zicht op je etalage minder en dat wil je niet.
Vuistregel is dat je spullen 3 tot 4 weken moet kunnen laten liggen en dat ze dan nog verkoopbaar zijn.
Lees ook de andere vraag hieronder: garanderen jullie dat de spullen absoluut niet verkleuren?

C
E
Garanderen jullie dat de spullen absoluut niet verkleuren?

Helaas er zijn naast UV-stralen en zichtbaar licht nog een aantal factoren die invloed hebben op de verkleuring en afbraak van je spullen. En daar hebben we geen invloed op. Zoals het materiaal - het ene materiaal is gevoeliger dan het andere. De ene verf is sterker dan de andere. De soort verlichting kan invloed hebben etc.