arrow_drop_up arrow_drop_down

UV-werende raamfolie

De beste manier om verkleuring te voorkomen
Om de enorme negatieve werking van specifiek UV-stralen - maar ook warmte stralen - op je tapijt, gordijnen, meubels en andere spullen tegen te gaan is een goede raamfolie nodig.


Wij bieden een heldere, vrijwel kleurloze, warmtewerende raamfolie (Sentinel Plus SX 80 OSW) die aan de buitenzijde wordt aangebracht. 

Door het hoge UV-filter en de sterke warmtewering (tot 55% van de zonnewarmte) wordt verkleuring zeer effectief tegengegaan. 


De folie is door zijn uiterlijk en kwaliteiten zeer geschikt voor woonhuizen en kantoren waarvan het uiterlijk niet mag veranderen. Deze folie wordt veel toegepast in etalages, showrooms, op ramen aan een zonneterras en op het glas van de serre. 

De voordelen van UV-werende raamfolie:


  • Beschermt meubels en vloerbedekking tegen verkleuring
  • Vaak UV- EN warmtewerend
  • Behoudt goede doorkijk door heldere, vrijwel kleurloze kwaliteit
  • Ook een oplossing voor mensen met zonneallergie
  • Voor etalages en showrooms kan ook een speciale UV-protectiefolie gebruikt worden. Deze is geheel kleurloos en beschikt over hoog UV-filter.

De verkleuring wordt door 3 belangrijke factoren veroorzaakt UV licht, ca 40%, en warmte, ca 25%, en zichtbaar licht, ca 25%.

Ook zo veel last van de zon? 

Waardoor ontstaat verkleuring

UV-stralen spelen een belangrijke rol in het verkleuren.


Bij het verkleuren van je spullen wordt vaak alleen gedacht aan ultraviolet (uv) licht.

Het is belangrijk te begrijpen dat uv-straling slechts 40% van het probleem omvat. De UV stralen zijn voor 40% schuldig aan het verkleuren van je spullen.

 

De andere invloeden die nog verkleuring veroorzaken zijn zichtbaar licht (25%) en zonnewarmte (25%). Op de overige 10% hebben we geen directe invloed. Dit is product gerelateerd en heeft met de kleur en kwaliteit van het gebruikte materialen te maken


Ook voor uwe huid is het beter deze te beschermen te veel UV-stralen. UV kan vroegtijdige veroudering en melanomen kan veroorzaken.

Met welke folie kun je het beste de verkleuring voorkomen?

Wat er veel gebeurt is dat er een standaard veiligheidsfolie, vaak 2 Mil of 4 Mil, wordt  aangeboden met de toevoeging UV. bijna alle polyesterfolies zijn standaard voorzien van een UV-filter van 300 tot 370 Nm. (Nm is Nanometer, eenheid voor golflengtes zoals licht) 

Dit UV-filter is voldoende om ervoor te zorgen dat de polyesterfolie niet afgebroken wordt door de zon. Het is echter nauwelijks voldoende om verkleuring van uw goederen tegen te gaan. 

Het doet wel iets maar zeer beperkt. Ik zal voor een dergelijke folie, vanwege de zeer beperkte werking, niet snel een offerte maken, Ondanks de vaak veel lagere prijs.


Het gebied van het UV dat de verkleuring veroorzaakt bevindt zich tussen de 300 en 410 Nm. Vooral dat laatste deel tussen de 360 en 410 Nm heeft de meeste invloed. Probleem is echter dat na 370 Nm het zichtbare licht begint. Om te zorgen dat wel het UV tegen gehouden wordt en niet

het licht is een speciaal UV-filter nodig. 


De folie die wij aanbieden heeft dit speciale extra zware UV-filter. De folie wordt door het ICN (Instituut Collectie Nederland) aanbevolen. ICN is een overheidsorganisatie die musea en galeries adviseert. 

Het voordeel van deze Sterling 70 UV-Protectie folie is dat hij glashelder en bijna kleurloos is en daardoor onzichtbaar. Er vindt nauwelijks verandering van het zicht naar binnen en naar buiten plaats. Dus ook uw etalage blijft volledig zichtbaar.  Als warmte is ook een probleem is zou LX-70 een hele goed alternatief kunnen zijn en in sommige situaties de voorkeur hebben boven UV-Protectie. Als u wat meer informatie over LX-70 wil hebben kan ik u daar uitgebreidere informatie over mailen. LX-70 is ook zeer

geschikt voor etalages.

Mogelijke oplossingen

Sterling 70 UV-Protectie folie

Onze Sterling 70 UV-Protectie folie heeft een erg goed UV filter tussen de 300 en 410Nm. Vrijwel kleurloos. zicht op de etalage bijft maximaal. houdt nauwelijks warmet tegen. Ideaal voor een etalage die vaak gewisseld wordt.

LX-70

LX-70 is een hele lichte niet spiegelende groenige binnenfolie die 98% van het UV licht tegen houdt en 55% van de zonnewarmte.

Ideaal voor een etalage die weinig wisselt

Sentinel SX 80

Sentinel SX 80 is een hele lichte niet spiegelnde blauwige buitenfolie die 98% van het UV licht en 55% van de zonnewarmte tegen houdt

Ideaal voor een etalage met dubbelglas die weinig wisselt

Sentinel SX 50

Voor een winkel met etenswaren in de etalge zijn Sentinel SX 80 en LX 70 vaak niet voldoende. Laten te vele licht door. Dan is Sentinel SX 50 een veel betere oplossing. Ondanks dat deze heel licht spiegelt.

Silver 35 en Sentinel Silver 20

Voor een showroom waar niet naar binnen gekeken hoeft te worden of een magazijn of slaapkamer of kastenkamer en dergelijke zijn de Silver 35 en Sentinel Silver 20 een veel betere oplossing. Houden veel meer warmte en licht tegen.

Zonneallergie

Ondanks je zonneallergie toch met de gordijnen open kunnen zitten en normaal auto kunnen rijden?

Met onze raamfolie kan dat.


Steeds meer mensen zijn overgevoelig voor zon of licht. Dit noemen we licht of zonneallergie.

Wij hebben niet de kennis en kunde hier op medisch gebied iets over te zeggen. Wel hebben we in de loop van de jaren voor veel mensen met zonneallergie van hun huis en auto een aangenamere plaats kunnen maken.

Niet meer de hele dag de gordijnen dicht houden en min of meer normaal auto kunnen rijden.


Er zijn verschillende mogelijkheden. We hebben een speciale vrijwel kleurloze folie โ€“ met name geschikt voor de auto โ€“ zodat je niet steeds volledig ingepakt in de auto hoeft te zitten. 

We hebben een lichte warmtewerende folie โ€“ die houdt een deel van het licht, vrijwel al het UV tegen โ€“ waardoor de woning veel leefbaarder wordt. 

Op sommige plaatsen โ€“ bijvoorbeeld de slaapkamer โ€“ kan zelfs een zware zonwerende folie nog wat extra comfort bieden.


Ultraviolette straling (UV-straling) wordt ingedeeld in drie verschillende categorieรซn: UV-A, UV-B en UV-C.

  • UV-C is de krachtigste vorm van UV-straling, maar deze bereikt de aarde niet.
  • UV-B โ€“ tussen de 280-315Nm โ€“ wordt grotendeels door de dampkring tegengehouden maar dringt toch door tot het aardoppervlak. UV-B straling is de belangrijkste veroorzaker van huidverbranding en huidkanker.
  • UV-A โ€“ tussen de 315-400Nm โ€“ dringt door tot het aardoppervlak maar is het minst schadelijke UV-type. Toch kan ook UV-A straling in hoge dosis leiden tot huidverbranding en huidkanker.

Onze raamfolie heeft standaard een UV filter tussen de 300 โ€“ 380 Nm dus het grootste deel van de gevaarlijke UV-A en UV-B wordt tegengehouden. Deze zijn ook het gevaarlijkst als je zonneallergie hebt. 

Hierdoor werkt raamfolie zo goed als bescherming tegen zonneallergie.


De kleurloze raamfolie โ€“ UV-Protectie folie โ€“ heeft zelfs een speciaal UV filter tot 410Nm. Daarom is deze folie zo prettig in de auto. In de auto wordt je vaak extra lang bloot gesteld aan UV licht.


Onze folies worden ook vaak als bescherming gekozen om huidkanker te voorkomen.


Hoe duurzaam is UV werend glasfolie

  • Energie besparen

Door in de zomer de warmte buiten te houden. Dan hoeft het koelsysteem veel minder hard te werken.

NB een koelsysteem is een systeem om de warme lucht terug te koelen naar een normaal niveau. Airco, top koeling, grond koeling etc. Alle systemen die je gebruikt om de binnengekomen warmte naar normaal niveau terug te koelen kosten veel energie.

De vuistregel is dat je zonwerend raamfolie vaak al ruim binnen 5 jaar terug verdient hebt aan lagere energie kosten.

Gevolg : veel lagere electricitiets kosten โ€“ dus goedkoper - en veel minder CO2 uitstoot

Bijkomend voordeel is dat het klimaat aanzienlijk verbeterd als het koelsysteem niet op topcapaciteit werkt.

  •    Milieuvriendelijk

De zonwerende raamfolie van Solar Gard Saint Gobain het Carbon Negativ certificaat heeft.

Dit betekend gedurende de gehele levensloop onze glasfolie meer CO2 verbruikt dan uitstoot. Onder levensloop verstaan we alles - productie, transport, verpakking, montage, afval etc. Echt alles. Vraag naar het certificaat

Overtuigd? Start vandaag nog!

Onze cookies zijn anoniem