Veiligheidsfolie voor HACCP en BRC-certificeringen
16 april 2019 

Veiligheidsfolie voor HACCP en BRC-certificeringen

Hierboven zie je één van de productielocaties van een vleeswerker in Nederland. Wij mochten voor de ingebruikname op alle ramen veiligheidsfolie aanbrengen. Bij dit bedrijf is dat 4 Mil veiligheidsfolie geworden. 4 Mil staat voor de dikte van 100 micron.

De folie zorgt ervoor dat als er een ruit breekt alle scherven achter de folie blijven zitten en er daardoor geen scherven in ons eten komt. Wel zo veilig toch?

We hebben dit in de loop van de jaren voor heel veel bedrijven gedaan. Van Albert Heijn tot Heineken en van internationaal werkende bedrijven tot lokale voedselverwerkers.

Bijvoorbeeld de warme bakker en de groetenman en de lokale slager op de hoek. Maar ook een chocoladewinkel in het centrum. Een bedrijf dat smaakstoffen maakt voor de banketbakkerij.

De veiligheidsfolie voor HACCP en BRC-certificering moet voldoen aan de NEN 12600 test. De zogenoemde slingerproef.

Er wordt met behulp van een stellage een autoband van een bepaald gewicht vanaf een vastgestelde afstand tegen een ruit met 4 Mil veiligheidsfolie gegooid.

Er mogen dan niet meer dan een bepaald aantal scherven ontstaan en die moeten allemaal achter de folie blijven zitten. De ruit mag dus wel breken maar in een maximum aantal scheven en er mogen geen scherven of splinters vrijkomen

 

Onze werkwijze kort samengevat:

We maken eerst het raam heel erg goed schoon. Niet alleen het grove vuil op de ruit maar ook in de poriën. Goed diep reinigen.

We monteren de folie met water en speciale zeep, waarna we goed stevig aandrukken. Met een speciale harde wisser kunnen we echt goed veel druk zetten.

Afwerken en klaar. Dit is een secuur en zeer zwaar werk.

 

Op mijn pagina veiligheidsfolie vind je nog meer informatie. Interesse of vragen, vul dan het formulier op de contactpagina in en ik neem snel contact met je op.

 

Met vriendelijke groeten
Mark de Kock

Over de schrijver
Reactie plaatsen