Page content

HACCP BRC IFS

 • Wat heeft veiligheidsfolie met HACCP BRC IFS certificering te maken.

In alle voedselverwerkende industrieën is het heel erg belangrijk dat al het glas veilig is

Daarom is er veel gelaagd glas gebruikt. Alleen ook als dat breekt kunnen er hele kleine splinters van het glas komen en die kunnen in ons eten terecht komen. Met veiligheidsfolie voorkom je dat. Als een ruit breekt als er veiligheidsfolie op zit blijven de scherven netjes achter de folie opgeborgen zitten.

 • Eisen:

De folie moet getest zijn volgens de NEN 12600 impact test. Deze test geeft aan wat er gebeurd als een ruit met folie erop breekt. Deze test wordt door TUV of een andere gekwalificeerde instelling gedaan. Dit certificaat zit niet op de folie MAAR op de folie aangebracht volgens de richtlijnen van de fabrikant EN het glas.

Al onze veiligheidsfolie voldoen aan deze EN 12600 normering

Dat betekend dat voor een geldig certificaat de folie correct moet zijn aangebracht. Dat kunt u dus helaas niet zelf doen want dan heeft u geen certificaat NEN 12600. Dat hebben wij niet bepaald maar dat volgt uit de test methode.

Afhankelijk van de situatie moet de folie aan 1 of aan 2 kanten van het glas aangebracht worden. Staan er aan beide kanten van het glas producten die in aanraking komen met voedsel – bijvoorbeeld productie aan de ene kant en verpakkingsmateriaal aan de andere kant -van moet een beide kanten veiligheidsfolie aan gebracht worden.

Folie hoeft niet aan het kozijn bevestigd te worden.

Als er veel met water op de ruit wordt schoongemaakt is het beter goed af te kitten of onder de glaslatten te monteren.

  Comment Section

  0 reacties op “HACCP BRC IFS

  Plaats een reactie


  *


  • Geen categorieën