Scherfbeveiliging

Scherfbeveiliging op nummer 1.

Iedereen weet dat als een ruit breekt dat er gevaarlijke scherven ontstaan. Een ruit breekt sneller dan je denkt. De gevolgen zijn groot. Glasscherven kunnen gemakkelijk grote levensbedreigende verwondingen veroorzaken.

Het is dus zaak glasscherven te voorkomen. Met onze 4 Mil veiligheidsfolie wordt het glas veilig.

4 Mil veiligheidsfolie is een 100 Micron dikke polyester glasfolie met een stevige lijmlaag. Door de folie op de jusite manier aan te brengen vormt de folie bijna 1 geheel met het glas en voorkomt daardoor dat de scherven in de rondte vliegen. Als een ruit breekt houdt de folie het glas bij elkaar en ontstaan en geen gevaarlijks scherven.

Is veiligheidsfolie op dubbelglas nodig

Dubbelglas breekt inderdaad minder snel dan enkel glas maar is daarmee niet veiliger

Doordat dubbelglas een een luchtlaag heeft moet je meer kracht zetten om de ruit(en) stuk te krijgen.

Maar als dubbelglas breekt zijn er ook veel meer scherven. Die ook veel meer in de rondte vliegen. Er ontstaat dus een gevaarlijkere situatie.

Veiligheidsfolie en NEN 12600 Normering :

Onze 4 Mil veiligheidsfolie is getest volgens de NEN 12600 normering. Dankzij deze normering mag onze veiligheidsfolie toegepast worden volgens NEN 3569 “Veiligheidsglas in gebouwen.”

Een van de richtlijnen van de NEN 12600 is dat de folie volgens de voorschriften van de fabrikant aangebracht moet zijn. De normering zit ook niet op de folie maar op de folie in combinatie met het glas. Dat beteken dat als je aan de richtlijnen moet voldoen de folie door ons gemonteerd MOET worden. Monteer je de folie zelf dan is het NEN 12600 certificaat niet geldig.

Voor uitgebreidere informatie verwijs ik naar mijn site dekockraamfolie.nl

Artikelen in Scherfbeveiliging