Waarom glasfolie buiten aan brengen

Iedereen snapt dat het beter is de vervelende warme zonnestralen zo snel mogekijk tegen te houden.

Dat is de belangrijkste reden om buiten folie zonwerend aan te laten brengen. Buiten folie zonwerend is 10-15% effectiever dan een binnenfolie.

sen Silver 20 – raamfolie voor binnen – houdt 69% van de zonnewarmet tegen. De Sentinel Silver 20 – de buitenfolie – houdt 86% van dezelfde warmte tegen

Veel mensen vragen om een binnenfolie omdat die een langere levensduur heeft en minder last van vandalisme heeft. Denken ze. Is dat ook zo?

Een beetje wel – niet helemaal. Een buitenfolie heeft een gemiddelde levensduur van 10-15 jaar. Afhankelijk van je eigen wensen. De zonwerende glasfolie aan de buitenkant zal na verloop van vele jaren vervangen moet worden. Niets heeft het eeuwige leven buiten. Een glasfolie binnen heeft inderaad een langere levensduur van ca 20-30 jaar.

maar een levensduur van ongeveer 15 jaar afgezet tegen een hogere wamte wering van ongeveer 15% – dus een veel betere werking waar je de folie uiteindelijk voor gekocht hebt – lijkt me een prima argument voor buiten folie.

Vandalisme?

Raamolie wordt zelden expres kapot gemaakt. Ik kan niet zeggen dat het nooit voorkomt. Gelukkig heel erg weinig.

Heel vaak heeft de eigenaar het ook te lang laten zitten. De glasfolie al kapot. Het is beter om het dan direct te laten vervangen

Artikelen in Waarom glasfolie buiten aan brengen